www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Kunstenaars

14 juli 2016

Vandaag vertrekken 3 mensen uit het station. Danny is met het ochtendvliegtuig vertrokken. Siegfried gaat met het middagvliegtuig en esther vertrekt met de nachtboot. Het was een fijne tijd met hen in het station.

Esther Kokmeijer bestudeert en fotografeert Noordse Sternen als onderdeel van een kunstproject. Op 11 september opent een tentoonstelling van haar in de Bewaerschole te Haamstede, waar Maarten op 22 september een lezing komt geven.

Siegfried Woldhek is voor mij een bekende naam doordat hij directeur was van de Vogelbescherming en later van het Wereld natuurfonds in de jaren dat ik me ging interesseren voor vogels. Hij is ook bekend door zijn portretten van schrijvers en politici voor Vrij nederland en de NRC. Hij kwam hier om de ivoormeeuw (dagelijks aanwezig) en de rosse franjepoot (slechts een korte ontmoeting) beter te bekijken. Het beeld van hem fietsend door het dorp zal me lang bijblijven. Doordat hij meerdere dagen met Delphin en Saga geprobeerd heeft Ossian Sars te bereiken is hij degene die het vaakst ijsberen heeft gezien van de mensen in het Nederlands station (drie verschillende individuen).

Hieronder foto's waarbij Esther en Siegfried elkaar hebben gefotografeerd bij het loslaten van een door mij geringde stern. En tenslotte twee platen van Siegfried, die ik van hem gekregen heb.pages with keyword mensenNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist