www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Chineese delegatie

27 juni 2018

Vandaag kwam een Chinese delegatie van wetenschappers op bezoek in het Nederlands Poolstation van de Rijksuniversiteit Groningen. Over de plannen voor een branch campus in Yantei hadden ze nog niet gehoord. Maar het was ook duidelijk dat de Chinese organisatie die het station hier beheert CAA, deze delegatie had gestuurd omdat ze hun wetenschappers wilden voorlichten over de onderzoeksmogelijkeden. China is zo groot, dat jet ook lastig blijkt om de juiste informatie op de juiste plaats te krijgen. Het was een zeer vriendelijk en plezierig bezoek. We bespraken de manier waarop het dorp functioneert als onderzoeksdorp. Tenslotte ben ik nu voorzitter van NySMAC, de organisatie die alle organisaties met investeringen in infrastructuur alhier vertegenwoordigt. Maar we konden ook goed praten over wetenschappelijke onderzoek en wat ons allemaal bezig houdt. De helft van de delegatie waren directeuren van grote onderzoeksinstituten die bezig zijn met poolonderzoek. Zo was Ren Xu leider van de 8ste Chinese Nationale Onderzoeksexpeditie (CHINARE-8) die in 2017 met hun ijsbreker de Sneeuwdraak de noordelijke scheepvaartroute verkende en dwars over de noordpool terugvoer.
De Chinese namen zijn in westers schrift in onze volgorde geschreven: eerst voornaam en dan achternaam. Fang Zhang was een microbioloog die prima Engels sprak en voor mij alle namen in twee schrijfwijzes heeft opgeschreven.pages with keyword mensenNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist