www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Birdhealth

5 Juli 2008 19:10
Een belangrijk aspect van het onderzoek wat we hier doen in Ny Ålesund is birdhealth. De afgelopen jaren is er erg veel aandacht geweest in Europa (en elders) voor verschillende ziektes van dieren. Als we aan vogels denken, denken we ook aan de vogelgriep. Het is dan ook niet alleen belangrijk om te kijken naar de populatiegroei van bijvoorbeeld de brandgans, maar dus ook in hoeverre zij (maar ook andere soorten vogels) de vogelgriep bij zich kunnen dragen en in hoeverre dit virus voorkomt bij arctische populaties.
Maarten met het stropje Succes! Winkeltje met al het materiaal
Om informatie te verzamelen van de ganzen, moeten we ze vangen. Dit kan een stressvolle gebeurtenis zijn voor de ganzen en daarom is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met het vangen en daarom gebruiken we een stropje. Maarten is hier ondertussen een pro in geworden en tijdens onze tocht naar het eiland Prins Heinrich wordt de eerste gans al vrij snel gevangen dus konden we gelijk beginnen met testen.
Bloedmonsters nemen Wegen van de ganzen Kathryn in haar lab
We nemen poep monsters om te kijken of er darmparasieten aanwezig zijn, monsters om te kijken naar het voorkomen van het vogelgriepvirus en bloed monsters om te kijken naar de activiteit van het immuunsysteem. De ganzen worden ook gemeten en gewogen om de algemene gezondheid te bekijken. Er is veel materiaal voor nodig om al deze testen te doen in het veld, en we zetten elke keer een "winkeltje" op als we op het eiland zijn. Na terugkomst in Ny Ålesund is het belangrijk dat er gelijk wordt begonnen met het verwerken van de monsters.

Pagina gemaakt door Kathryn Sisson
pages with keyword vangenNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist