www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

De eerste ruivangst van dit seizoen doen we op de laatste dag dat Suzanne nog hier is. Het is een mooi moment om met een vangst van ruiende niet-broeders de procedures te oefenen. We vangen 30 brandganzen. Veel foto's heb ik niet gemaakt omdat het weer omsloeg. Het was tijdens het ringen koud en miezerig, maar gelukkig konden we de vogels behandelen in een klein hutje. Tijdens de vangst dreven Hielke en Casper de ganzen op met een kajak. Tijdens het laatste stukje drijven sloeg de kano van Hielke om. Hij bleek zich goed te kunnen redden. Doordat Suzanne en ik in een survivalpak tot diep in het water konden lopen, lukte het toch nog de ganzen te vangen.
Het bouwen van een kooi om de ganzen in te houden Een deel van de gevangen ganzen. Van de dertig dieren waren er slechts twee geringd. Casper bij zijn tafel met bloedmonsters, links Suzanne, kleumend als notulist.pages with keyword vangenNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist