www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

moeder ijsbeer

12 juli 2021 10:00

Mo Verhoeven dronk een kopje koffie voor hij het veld in zou gaan, in de lounge van het servicegebouw. Hij keek door de telescoop naar broedende ganzen op het dichtstbijzijnde eiland en zag ineens twee beren. Op zijn sokken snelde hij naar beneden om anderen te waarschuwen en gleed bijna uit op de trap. Hij had ieders aandacht in het restaurant door de bijna duikeling, maar was die ook meteen weer kwijt toen hij "polar bear on island" had gezegd.
Mikael en Simen waren bijna klaar voor vertrek met het vliegtuig en voor hen was dit de eerste (enige) ijsbeer. Meteen twee ijsberen, want het was een moeder met jong, dat haar weinig enthousiast op afstand volgde.
Vanaf het dak van het AWIPEV observatory, maakte Fieke Rader enkele foto's. Fieke houdt in dit gebouw alle apparaten aan de gang. De beer passeerde op grote afstand achter het dorp langs. De moederbeer vond het duidelijk plezierig om over de sneeuw te lopen.
Mark Goldner is een leraar uit de USA, die voor de tweede keer hier komt met Julie Brigham-Grette. Hij maakte de video hieronder.pages with keyword ijsbeerNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist