www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

de moer inspecteert de val

28 juli 2006, 15:00

Vossen merken. De vossenburcht onder de London-hutten is beroemd. De vossen zijn erg fotogeniek en gewend aan mensen. Ze hebben een groot effect op de ganzenpopulatie. Is dat nog wel natuurlijk? Ik denk het wel, want dieren zijn niet bang voor mensen als we ze met rust laten. Daarnaast is het dorp één van de plekken met de meeste grondbroedende vogelsoorten. Een predator hoort daarbij. Gelukkig hebben we samen met de Noren kunnen afspreken, dat we de vossen met rust laten. Er is een strikt beleid op het niet voeren van de vossen.
Voor mijn onderzoek is het belangrijk om deze vossen te kunnen herkennen. Ik heb toestemming gekregen om ze te merken. Dat ging beter dan verwacht. In één dag had ik 8 puppies en de moer. Nog één jong en de rekel, maar die laten zich niet meer zien.
onze eerste pup pakken met grote hanschoenen vossenvanger klaar voor oormerken
de eerste pup met handschoenen pas op de tanden fixeren

klaar voor oormerken mooie kleuren wegen loslaten
ik fixeer de vos, Cecilia merkt en Daan neemt foto's mooie kleuren het wegen van de vos loslaten


numberlinker oorrechter oorleeftijdgeslachtgewichtnaam Via deze website kunnen de mensen op Spitsbergen ook waarnemingen doorgeven (zie hoofdmenu). Alle kleurcombinaties zijn uniek, dus onthoud de kleuren, eerst die van het linkeroor (geredeneerd vanuit de vos) en dan die van het rechteroor.
1groenblauw 206welpniet gesexd1360 gCecilia
2zwartrood 106welpman1460 gMaarten
3groenrood 105welpman1396 gDaan
4witrood 104welpman1440 gOddvar
5zwartblauw 207welpvrouw1220 gLinda
6zwartgeel 12welpvrouw1363 gAlexandra
7groengeel 11welpvrouw1190 gRandi
8witblauw 205adultvrouw-Tina
9witgeel 10welpman1396 gRick
10red 125whitewelpman1402 gJanwillem

De eerste 9 vossen zijn gevangen op 28/7/2006 tussen 13:00 en 20:00 uur. De volgende dag had ik twee hervangsten en besloot te wachten totdat ik de ongemerkte vossen (nog één welp en'de vader) buiten de burcht zag. 30/7/2007 17:30, ving ik de laatste welp (no. 10).
pages with keyword poolvosNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist