www.poolstation.nl

weblog 2011


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

ganzenteam

7 april 2011 10:30

Het team voor 2011 krijgt vorm. Voor het onderzoek aan de brandganzen bestaat het team uit:
Suzanne Lubbe Dagmar Egelkraut Elspeth Kolvoort Maarten Loonen Qi Zhao

Een korte presentatie van hun onderzoek:
Suzanne LubbeSuzanne heeft al eerder onderzoek gedaan aan dieetkeuze van kuikens en zit als expert van microscopische dieetanalyse in ons team.
Dagmar EgelkrautDagmar kijkt naar een mogelijke trophic mismatch. In hoeverre komt de planning van de ganzen nog overeen met de optimale voedselkwaliteit, nu het warmer is geworden op de Noordpool.
Elspeth KolvoortElspeth gaat kijken naar de mossen in het ganzendieet. Die worden gewoonlijk bij een microscopische analyse op één hoop gegooid. Met behulp van moleculaire technieken zijn ze nu te onderscheiden.
Maarten LoonenMaarten richt zich op de begeleiding en het verzamelen van dataloggers, die de trekbewegingen van de ganzen vastleggen en die aan de ringen zijn vastgemaakt.
Qi ZhaoQi zal zich verder verdiepen in verschillen in de kwaliteit van voedselplanten.

Helaas heeft Qi geen Chinese beurs gekregen om te komen. We moeten de samenwerking uitstellen.

Wat gaan we doen?
Waarnemingen van grazende ganzen, keutels verzamelen voor dieetanalyse, plantenmateriaal verzamelen voor dieetanalyse, voedselplanten laten groeien bij verschillende temperatuur, exclosures laten begrazen, dataloggers vervangen.

Meer informatie over alle mensen die in het poolstation verblijven is hier te vinden.

 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20110401, 13:30 20110407, 10:30 20110519, 21:00 alle verslagjes met kleine foto's
Edgeøya ganzenteam ganzen tellen in LYR

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [station]  [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.