www.poolstation.nl

weblog 2012


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

7 augustus 2012 14:14

rondleiding door het mariene laboratorium

Dieter Hanelt is professor aan de Universiteit van Hamburg en doet onderzoek aan fotosynthese van macroalgen.

Kerstin Hübner werkt als veldassistent in de macroalgen groep. Ze bestudeert welke dieren en planten aan de wieren vastzitten.

Cornelia Buchholz werkt bij AWI aan macroalgen. Haar man Fritz Buchholz onderzoekt het zooplankton in het fjord.

Jaap van der Meer van het NIOZ verblijft een aantal dagen in het Nederlands Poolstation om de mogelijkheden van een project te verkennen. De mensen die in het marien laboratorium werken staan ons welwillend te woord en vertellen over hun projecten. Marion en Jaap vormen ons Nederlands expertise team.

Christoph Walcher is duikleider. Hij werkt normaal op Helgoland en vervangt hier Max. De duikers hebben allerlei faciliteiten op de begane grond en krijgen binnenkort een eigen pier voor de deur.

Sina Petrowski en Kathrin Schachtl doen aquariumexperimenten met spinkrabben om het voedselweb beter te begrijpen. [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20120805, 08:00 20120807, 14:14 20120807, 20:00 alle verslagjes met kleine foto's
veer en steenkool marien laboratorium hondenslede

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [wetenschap]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.