www.poolstation.nl

weblog 2011


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Ongelukje

 

8 juli 2011 15:00

Veiligheid speelt een belangrijke rol hier in mijn hoedanigheid als station manager. We zitten hier met 7 mensen, die nog nooit of bijna nooit in het poolgebied zijn geweest. Niet alleen ijsberen en geweren, maar ook de onmetelijke wildernis en het weer kunnen leiden tot gevaarlijke situaties.
En nu ben ik gekrenkt in mijn eigen trots. na 22 jaar heb ik mijn eerste ongelukje. En niet ver weg maar voor de deur. Met een groot postpakket op het stuur, flinke wind in de rug en een matig remmende fiets blijkt een klein kuiltje in de weg de reden van een doodsmak.
Eigenlijk viel ook die smak nog mee, maar was het straatoppervlak genadeloos. Allemaal scherpe steentjes, die mijn handen en gezicht graveren. Wat een geluk dat er collega's zijn zoals Nick Cox. Ik werd meteen door hem opgelapt. Mijn schaafwonden gedept met dethol (of TCP zoals de Engelse versie heette). En hij kwam een uur later nog even controleren of mijn stoere woorden van nauwelijks pijn waarheid waren. Wat een professional!
Gelukkig was mijn stoer gedrag gestoeld op waarheid. Hoewel mijn bril nu nog slechts één poot heeft en er een wond op 5 mm van mijn oog zit, is alles rustig en kalm en heb ik er echt geen last van. Een item zoals dit stond gelukkig nog niet op de weblog. Maar bij deze moet ik maar met de billen bloot. Een fietsongeval bij een Nederlander.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20110708, 13:06 20110708, 15:00 20110709, 14:57 alle verslagjes met kleine foto's
nederlands arctisch programma ongelukje op haar hoofd