www.poolstation.nl

weblog 2006


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
aan land met de zodiac van de Noorderlicht kijken naar vogels de vogelklif Ossian Sarsfjellet

13 juli 2006, 18:00

De kapitein van de zeilboot Noorderlicht heeft me uitgenodigd voor een trip naar de vogelklif Ossian Sarsfjellet. Dit is de grootste vogelklif in het fjord. Ik heb er nog nooit voet aan wal gezet. De dag is grijs, maar de ervaring fantastisch. Terwijl de boot naar de klif vaart vertel ik de toeristen over mijn onderzoek. Daarna gaan we aan land naast de klif en klimmen naar een prachtig uitzicht op dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.
kijken naar de afkalvende gletsjer een baardrob op een ijsschots

Toen we terugkwamen op de boot, stond er een lekkere maaltijd klaar en voeren we naar het gletsjerfront. Daar bleven we een tijdje drijven en we zagen grote brokken ijs met donderend geraas in het water vallen. Ik heb er een video van gemaakt.
Op de terugreis zagen we nog een baardrob op een ijsschots liggen. Bedankt Gert!
afkalvende gletsjer


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20060711, 19:30 20060713, 18:00 20060714, 14:30 alle verslagjes met kleine foto's
grazende ganzenfamilies vogelklif en afkalvende gletsjers noordse sternen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [drieteenmeeuw]  [toerisme]  [gletsjers]  [video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.