www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Net als Mars

6 augustus 2009 16:00

Spitsbergen blijkt te lijken op Mars en alweer is er een groep wetenschappers in het dorp die op basis van deze vergelijking een tijd hier verblijven. Het is de Arctic Mars Analog Svalbard Expedition ((AMASE)). Een project dat al meerdere jaren naar Spitsbergen komt en steeds groter wordt. Nu zijn er twaalf mensen in het dorp, die later met 30 anderen per boot verderop gaan.
De groep test allerlei apparatuur die tijdens deze missie op zoek moet gaan naar buitenaards leven. Vandaag testen ze de Mars rover, het autootje dat op stap moet gaan om monsters te nemen.
Het was interessant om deze groep bezig te zien. Het voertuig bewoog niet snel, maar erg nauwkeurig. Er werd een steen aangewezen op 10 meter afstand, die onderzocht moest worden met de camera en daarna opgeschept. Ik heb eeb hele tijd staan kijken, maar uiteindelijk werd het toch te koud op deze winderige plek.

Alternatieve website AMASE


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090805, 18:00 20090806, 16:00 20090807, 12:00 alle verslagjes met kleine foto's
vrienden uit Japan net als Mars UNIS vangst met ijsbeer