www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

mistflarden

3 augustus 2009 11:45

  Het uitzicht op de gletsjers is spectaculair, maar ook op bewolkte en mistige dagen ontstaat een bijzondere sfeer, die ik graag wil laten zien.
Mist belemmert soms het uitzicht op de bergen en maakt de eilanden halverwege het fjord plotseling zichtbaar doordat ze niet meer tegen de achtergrond wegvallen.
Mistflarden wissen de bergen soms met enkele vegen uit het decor. De dynamiek van dit alles is opvallend.

Verder op deze pagina een aantal foto's die ik de afgelopen twee dagen heb genomen. Ondanks de mist is het vliegtuig drie van de vier keer kunnen landen en zijn de meeste mensen die moesten vertrekken ook werkelijk vertrokken. Op de receptie van Kings Bay is een diepe zucht van opluchting te horen nadat vorige week 34 mensen twee dagen vast zaten in dit dorp.

Toch is mist erg mooi.

Voor het uitzicht op een mooie dag, kun je kiezen voor een wandeling door STREETVIEW. Toen was het prachtig onbewolkt. Dat zijn de dagen dat je meestal foto's maakt. En thuisgekomen vraag je je dan af of het ooit ander weer was.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090801, 23:30 20090803, 11:45 20090803, 13:00 alle verslagjes met kleine foto's
bardienst mistflarden derde ganzenvangst: families