www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Ganzen op Mars

16 juli 2009 14:00

Na een lastige boottocht waarbij de boot af en toe door de lucht vloog en de billen van Fokje er gevoelig van langs kregen werden we door de Franse cowboy Damien afgezet op de "Kwade Hoek". We probeerden elegant uit de boot te stappen, maar dat werd onmogelijk gemaakt door de hoge golven. Phil hing met zijn volle gewicht aan de boot maar kwam steeds los van de grond op de trop van de golven.
Toen we eindelijk veilig van boord waren, gingen we buurten bij de marsmannetjes. Daarna op pad om alle meertjes te bezoeken en ganzen te tellen.
We vonden enkele kleine groepen, de grootste met 45 ganzen, en liepen verder naar de hut midden op de steenvlakte. Dat vlak zijn viel best wel tegen. Er was behoorlijk wat reliŽf. Toen we even pauzeerden bij de hut, dachten de marsmannetjes dat we het opgaven en gered moesten worden. Ze kwamen met een sateliettelefoon gekleed in alarmerend fel oranje.
Na een plezierige lunch begonnen we te voet aan de terugtocht.

steencirkels

onze kaart volgeplakt met aanwijzingen van Maarten

We liepen door een grote verscheidenheid aan landschappen. Van steencirkels tot felgroene mosvlaktes aan de voet van de vogelklif over rivieren vol gravel. Na een lange wandeling bereikten we Ny-Ålesund. Het dorp zag er grauw uit in de mist maar voor ons was de missie geslaagd.

Pictures and text: Anouk Goedknegt & Fokje Schaafsma [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090716, 10:00 20090716, 14:00 20090719, 11:30 alle verslagjes met kleine foto's
Hoe is het op Mars ganzen op Mars streetview

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ringen lezen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.