www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Fotomodel

1 juli 2009 15:00

Met Elise Biersma ben ik op Storholmen nesten aan het controleren. Ze maakt veel foto's en ik ben onder de indruk van het resultaat. Ineens zijn de gans en ik tot fotomodel gepromoveerd.
Op het eiland komen veel nesten vandaag uit. We vinden nesten met natte kuikens, die net uit het ei zijn en droge kuikens die klaar zijn om het nest te verlaten.
Soms zijn niet alle kuikens even oud en rennen de droge kuikens uit het nest terwijl een nat kuiken achterblijft. Dan moeten ze snel weer samengebracht worden.
Ganzen gaan een paarband aan voor het leven. Hier zie je ze prachtig samen hun emoties delen. Alle ganzen zijn herkenbaar aan hun ring en we bestuderen hun gedrag om te kijken hoe de samenwerking leidt tot succes.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090630, 22:45 20090701, 15:00 20090701, 16:00 alle verslagjes met kleine foto's
team fotomodel koffietijd

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [nesten controleren]  [brandgans]  [ringen lezen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.