www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Aankomst

11 juni 2009 11:45

Ik ben er en meteen naar mijn eigen plekje gelopen. Het voelt als een thuiskomt. Alles is netjes opgeruimd maar het is vertrouwd. Als eerste de plastic tulp vervangen aan de voordeur. Die blijkt toch iedere winter zijn kroonbladeren te verliezen. Ook een plastic tulp kan verwelken.

Binnen een paar uur is mijn bureau ook weer een werkplek. Links achter de printer heb ik via bewakingscamera's zicht op de vossenburcht. De grote computer in het midden en mijn laptop rechts.
zolder linksboven

London II

Is mijn eigen huisje. Sinds 1995 woon ik 's zomers hier. Het is ook het meest orginele huisje van de vier. In mijn contract staat dat ik er niets aan mag veranderen. Het is een historisch monument. Alle verf is nog orgineel. Wel bladert die flink af. Maar monumentenzorg is enthousiast en wil eigenlijk dit huisje zo behouden en nooit opknappen. Boven een zoldertje en een slaapkamertje, beneden een slaapkamer, een keuken en mijn woon-/werkkamer.
slaapkamer rechtsboven
mijn slaapkamer de keuken woon-/werkkamer
slaapkamer linksboven

London III

is een kado van de mensen die wassen met Ariel. Dat bedrijf heeft de huur voor dit huisje beschikbaar gesteld. Daarmee heb ik extra ruimte en komen er deze zomer meer Nederlandse onderzoekers dan ooit te voren. Het huisje is wat moderner. De poolvossen wonen onder dit huisje. Je ruikt er gelukkig niets van. Ik heb maar meteen bij aankomst foto's genomen. Nu ziet het er opgeruimd uit. Twee slaapkamers boven, een zitkamer, keuken en laboratoriumruimte beneden.
slaapkamer rechtsboven
zitkamer keuken laboratorium


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090604, 21:23 20090611, 11:45 20090614, 13:30 alle verslagjes met kleine foto's
de opening aankomst eerste tocht

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [station]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.