www.poolstation.nl

weblog 2023


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

kuikens met webtag

21 juni 2023


Deze video is een beeld van 360 graden rondom. Je kunt zelf beslissen welke kant je uit wil kijken door met je muis het beeld te verschuiven. Kijk naar Mo, die een kuiken een webtag geeft, of naar Maarten die de gegevens noteert, of naar de alarmerende gans yBA, mijn favoriet.

Een 360 video kan ook bekeken worden met een VR-bril en daarin een android telefoon. Dan verschuift het beeld met de beweging van je hoofd. Bekijk de video dan beeldvullend.
These videos are part of a project for kids. See the website https://www.arcticexplorer.nl. Kids can be an arctic explorer for a day. There are free special packages for classes developed.

De kuikens krijgen een zogenaamde webtag. Dit is een klein genummerd metalen piercing in het zwemvlies van het kuiken. Tijdens de groei blijft dat mooi aan de buitenkant van het zwemvlies zitten omdat het zwemvlies vanuit de tenen groeit. Aan het eind van de zomer proberen we deze dieren weer te vangen tijdens de rui. Dan kunnen we ze gewone ganzenringen geven,, maar weten we precies de geboortedag voor het inschatten van de groei en kunnen we ook zien welke kuikens naar een andere familie zijn overgelopen. Adoptie komt vrij veel voor bij ganzen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20230628, 13:00 20230629, 15:00 20230630, 02:09 alle verslagjes met kleine foto's
Brandalhytta kuikens met webtag eieren van eidereenden eten

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [nesten controleren]  [360 video]  [video]  [arcticexplorer.nl]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.