www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

meer VR video's

20 juni 2021

Hier zijn 6 video's die ik gemaakt heb met mijn eenvoudige VR camera. Ze zijn bij lange na niet perfect, maar misschien wel aardig informatief. En het is best wel bijzonder dat je zelf de focus van het beeld kunt bepalen. Misschien lukt het om een kijker langer te vangen dan de dertig seconden voor een gewone video. Je kunt het gezichtspunt veranderen door de linkermuis knop in te drukken en de muis over het beeld te bewegen. Veel pelzier.

In de video hieronder, laat ik iets zien van de dingen die voor de hut liggen. Achtereenvolgens zijn dat een vangkooi voor een poolvos, een nestkast voor een sneeuwgors, een schedel en gewei van een rendier en een raket die hier gelanceerd is en teruggevallen op de toendra.

Een bezoek aan het informatiecentrum, waar verteld wordt wat de wetenschappers hier doen.

Het museum verhaalt over de tijden dat Ny-Ă…lesund een steenkool-mijn-dorp was en de transitie naar een onderzoeksdorp/

De bovenverdieping van het museum gaat over de race naar de noordpool. Wie was als eerste op het topje van de aarde. Er zijn meerdere pogingen begonnen in dit dorp.

Een kamer die laat zien hoe de mensen wonen in dit wetenschapsdorp.

Een ontmoeting met rendieren buiten het museum.

Wat gaat nog niet goed met deze 360 graden video's? De naden tussen de twee beeldhelften blijven hinderlijk. Een beetje dubbelbeeld en een startscherm met een naad er in. De scherpte wordt flink lager omdat er bij het vertonen van de video wordt ingezoomd. Meestal blijf ik te ver weg van de camera. Maar het geluid is best goed. Zelfs in de wind ben ik nog verstaanbaar. Hopelijk krijg ik snel de professionele camera's van arctic explorer, en worden daardoor de video's nog veel mooier.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210619, 21:30 20210620, 14:00 20210621, 07:20 alle verslagjes met kleine foto's
geopolitiek meer VR video's sneeuw verdwijnt

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [video]  [360 video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.