www.poolstation.nl

weblog 2020


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Mesocosm experiment

5 juli 2020

Mesocosms zijn kleine vereenvoudigingen van de echte wereld, waarbij omgevingsfactoren gemakkelijk kunnne worden gemanipuleerd. We doen een experiment waarbij we willen kijken naar de effecten van de hoeveelheid voedingsstoffen (leees hier 0, 1, 2 of 3 ganzenkeutels toegevoegd), temperatuur en de aanwezigheid van watervlooien. Catharina Uth voert het experiment uit in kleine emmers, die gevuld worden met water, fyto- en zooplankton uit het meer Solvatnet.

Hierboven: de locatie van het experiment met de eerste aquaria.p

Hieronder: water tappen uit het meer.
Eerst halen we alle watervlooien uit het water door het drie keer te zeven over een 0.5 mm zeef. Daarna wordt iedere container bekeken en worden de laatste watervlooien met een pipet er uit verwijderd. Dan krijgt de helft van de containers weer 10 grote watervlooien.
Alle containers krijgen een unieke code, die ook de behandeling beschrijft. Er zijn vier niveaus van voedingsstoffen (0,1,2 en 3 keutels per pot toegevoegd), en de helft van de aquaria is 5 graden Celsius verhoogd in temperatuur. Tenslotte heeft ook slechts de helft watervlooien gekregen. Als alles is ingezet meet cCatharina de temperatuur.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20200705, 14:00 20200705, 18:00 20200705, 23:00 alle verslagjes met kleine foto's
broedende noordse stern mesocosm experiment onze huisjes