www.poolstation.nl

weblog 2020


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

koude winter

maart-april 2020

Het is een koude winter op Spitsbergen. Hier een aantal opnames die laten zien hoe de ijs en sneeuw situatie is.
Deze foto is genomen door Helge Markussen. Van het begin van de mijnbouw periode tot 2006 was er ieder jaar zoveel ijs in het fjord dat men vanuit Ny-Ă…lesund recht over kon steken naar Blomstrand aan de overkant. Daarna was dit niet meer mogelijk tot misschien dit jaar.Kings Bay heeft deze plaat gepost op hun facebook site. De trein is een icoon van dit dorp en die zit nu flink in de sneeuw.
Er staat een webcam op de Zepplin berg die regelmatig foto's maakt. De foto hieronder is gemaakt op 2 april 2020. Als je de webcam van dit moment wilt zien klik dan hier.
Links een grafiek van de website van het Noorse meteorologisch instituut yr.no.

Meer metingen vanaf Spitsbergen zijn hier te zien.

In de recente jaren waren er steeds periodes met temperaturen boven nul in de winter, die samenvielen met een grote hoeveelheid neerslag. De totale jaarlijkse neerslag werd 3 keer meer en de grond werd bedekt door ijs, zodra die regen bevroor. Nu is er al de hele winter sneeuw en lijkt het een ouderwets koud voorjaar te worden.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20200331, 11:23 20200402, 12:00 20200408, 09:00 alle verslagjes met kleine foto's
NySMAC digitaal koude winter wanneer een gezin?

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [global warming]  [atmosfeer onderzoek]  [landschap]  [gletsjers]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.