www.poolstation.nl

weblog 2018


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
Geen ganzenvangst

23 juli 2018

Al de gehele week zat er een grote groep ruiende ganzen rond het meertje Solvatnet. Gisteren zelfs 120 adulten. We hebben daarom gisteren de netten opgezet in de hoop vanochtend te kunnen vangen voordat het gaat regenen. Maar bij het wakker worden hebben de hanzen het meer verlaten. De Prinsendam ligt aan de kade en dat was blijkbaar genoeg om ze weg te krijgen. Nu wordt het spannend wanneer we een tweede kans krijgen, want er is de gehele week regen voorspeld.
Op bovenstaande foto kun je zien hoe reusachtig de boot is in vergelijking met de huisjes en hoe dicht de boot bij het meer uitkomt.
De toeristen lopen het dorp in.
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20180723, 09:00 20180723, 09:15 20180723, 12:06 alle verslagjes met kleine foto's
dag van de dood geen ganzenvangst grasgroei

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [vangen]  [toerisme]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.