www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Weer sternen vangen

10 juli 2015 15:00


Op het dak van het hoogste gebouw in het dorp zit een kleine noordse sternenkolonie, die daarmee de vos heeft weten te ontlopen. Er zitten 12 paar en Janwillem probeert de ene geolocator die daar tussen zit te vangen. Zodra hij op het dak stapt breekt de hel los. De sternen schreeuwen luidkeels, pikken op zijn hoofd en bombarderen hem met poep.


De andere kolonie die het volhoudt is bij de olievaten in een omheind stukje. Hier lukt het Janwillem om twee paartjes te vangen, waarbij drie vogels een geolocator hebben. Deze paartjes hadden nog geen nest maar waren wel territoriaal. Er werd een ei met een val er omheen neergelegd en zowaar, alle vier de vogels trappen er in. We hebben nu 3 geolocators terug en vier nieuwe vliegen.
Deze vogel bleef even op de hand zitten, voordat hij wegvloog.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150710, 11:00 20150710, 16:00 20150711, 12:21 alle verslagjes met kleine foto's
Meer sneeuwgorzen Weer sternen vangen Vangen op het dak

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [noordse stern]  [geolocator]  [jonge poolonderzoeker]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.