www.poolstation.nl

weblog 2014


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

student research on the breeding biology of arctic terns

16 June 2014 10:00

Malenthe Teunis is een biologie studente in Groningen. Ze heeft onderwijs bij het arctisch centrum gevolgd en kan nu voor haar master mee om onderzoek te doen aan noordse sternen. Vandaag heeft ze de eerste twee nesten gevonden. Van het nest op de video hebben beide ouders vorig jaar een geolocator gekregen. Die moeten we nu terugvangen om te weten te komen wie deze vogels zijn en waarlangs hun trektocht naar de zuidpool ging.
Malenthe gaat hun gedrag verder volgen. Dagelijks nesten controleren en bepalen in hoeverre het moment van broeden en de locatie van de eieren een rol spelen bij het uiteindelijke broedsucces.
Nesten controleren van noordse sternen is enkel voor de dapperen. De vogels zijn fel. Ze pikken in je hoofd of ze poepen op je kleren.

click on the picture above to start the youtube video [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20140615, 23:00 20140616, 10:00 20140618, 19:00 alle verslagjes met kleine foto's
koningseider student onderzoek aan de noordse stern Ross programmeert temperatuur loggers

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [noordse stern]  [nesten controleren]  [geolocator]  [video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.