www.poolstation.nl

weblog 2017


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

John Kerry over Donald Trump

4 juni 2017

Vorig jaar kwam de minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van America, John Kerry op bezoek. Het was een onderdeel van zijn voorbereiding op de Parijs summit over klimaatverandering. Op Spitsbergen is die erg goed zichtbaar.
De nieuwe regering onder Donald Trump slaat een gevaarlijke weg in met het herroepen van de afspraken die in Parijs zijn gemaakt. John Kerry reageert op de onjuistheid van die beslissing met duidelijke argumenten. Het verbaast me hoe gemakkelijk er nog mensen zijn die durven te beweren dat de klimaatopwarming niet door ons veroorzaakt wordt. Zoals Peter Kuipers Munneke ooit zei, dat is analoog aan de tabaksindustrie die jaren vol hield dat roken niet ongezond is.
Het is erg urgent om iets te doen omdat we nog steeds heel veel CO2 uitstoten. Hoe sneller we dat verminderen hoe meer tijd we hebben om een definitieve omslag te maken,. Maar dan moeten we wel binnen 4 jaar beginnen. We zijn dan de koraalriffen al kwijt, maar zoals ik in de vorige blog liet zien, worden dan ook de longen van de aarde, de grote boscomplexen bedreigd.

 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20170602, 15:11 20170604, 14:00 20170606, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
Parijs of Pitssburgh John Kerry over Donald Trump eerste mensen aangekomen