www.poolstation.nl

weblog 2014


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

student onderzoek aan nestvlooien van brandganzen

15 juni 2014 19:30

Ross Wetherbee is een Amerikaanse master student aan de Universiteit van Oslo. Samen met Steve Coulson en Tone Birkemo begeleid ik hem. Hij onderzoekt de gevolgen van de hoeveelheid nestvlooien op de overleving en het gedrag van de ganzen.
Vandaag zijn we op Storholmen om de broedende ganzen en hun nesten in kaart te brengen. Ross fotografeert alle eieren uit de nesten van geringde ganzen. De vlooien zuigen bloed van de broedende ganzen en poepen dat daarna uit op de eieren. Daardoor ontstaan bloederige eieren, wat we kunnen meten. Arme ganzen.

klik op het plaatje hierboven om de youtube video te starten [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20140613, 15:30 20140615, 19:30 20140615, 23:00 alle verslagjes met kleine foto's
een tweede keer op de sneeuwscooter student onderzoek: vlooien koningseider

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [nesten controleren]  [video]  [insekten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.