www.poolstation.nl

weblog 2013


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
 

Rendier moeder

17 juli 2013 15:38
Vlakbij de campingplaats zijn er twee rendier moeders met hun kalf. Dat is best bijzonder omdat we meestal enkel mannetjes bij het dorp hebben. De vrouwtjes blijven bij de rijkere vegetatie op de vogelklif. Let op het kleine gewei van de vrouwtjes. Ze hebben al hun kalkvoorraad aangesproken voor het jong en hebben nu niet genoeg om een groot gewei te ontwikkelen. Dat betekent dat hun overleving deze winter lager zal zijn.

Zie je het oormerk?
Foto's genomen door Brigitte Weiss. Zij en Isabella gaan iedere dag in het mijngebied kijken welke ganzen daar grazen. Tot dusver zijn ze daar al ganzen, rendieren en een ijsbeer tegengekomen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20130716, 09:30 20130717, 15:38 20130719, 11:45 alle verslagjes met kleine foto's
ben ik weer rendier moeder kingsbay@work

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [rendier]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.