www.poolstation.nl

weblog 2013


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Jongste ijsbeer bezoekt het dorp

15 juli 2013 03:00

Afgelopen nacht is de jongste ijsbeer ooit in het dorp geweest. Om 3 uur vanacht liep de ijsberen recht op het Nederlands Station af. Toen de auto van de watchman kwam, weken ze uit naar de kust. Daar werd het jong gezoogd alvorens ze verder trokken. Er zijn geen lichtkogels afgevoerd.
Al die tijd was ik aan het werk achter de computer. Als ik door de vuile ramen naar rechts had gekeken had ik de beren kunnen zien. Toen ik om 5 uur naar buiten ging naar het toilet vond ik het wel ontzettend still rond het meer. Maar er waren verder geen alarmerende vogels. Ik keek goed uit en dacht dat ik me aanstelde. Het blijft spannend.
Deze drie foto's zijn genomen door de vliegveldmanager Hasse Carlson.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20130714, 13:00 20130715, 03:00 20130716, 09:30 alle verslagjes met kleine foto's
zwembad jongste ijsbeer ben ik weer

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.