www.poolstation.nl

weblog 2013


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
Vandaag op weg naar huis in het fjord een bultrug ontmoet. Te wauw. Hij was aan het eten. Als hij boven kwam, dan leek het een soort dobbertje. Zijn (of haar) rug kwam wel 50 cm uit het water. Daarna haalde hij 4 tot 5 keer adem. Dat deed hij gewoon door net met zijn lijf boven water uit te komen, maar de pufs waren luid en duidelijk op deze windstille avond. We hadden de motor uitgezet en dobberden midden in het fjord. Na de vierde keer ademhalen kwam de diepe duik. Het lichaam kwam hoog uit het water. Wel een meter hoog en de bultrug ging rechtstandig naar beneden met als laatste lichaamsdeel de staart. Zeker twee meter breed en een meter uit het water. We hebben een half uur gedobberd. Dichtst bij was 30 meter. Later was hij steeds net iets verder weg. Onder een warm zonnetje. Windstil met een paar kleine ijsbergjes. En nog even een papegaaiduiker langs de boot. Wat een dag. Samen met Gigi en Ramsey.
Ramsey Nasr maakte het filmpje hierboven. Het begint als je op het plaatje klikt. Leuk zijn de achtergrondgeluiden. Je hoort heel duidelijk de walvis ademhalen. De camera van Gigi als de walvis duikt en de zucht van Ramsey die de staart boven water ziet uitkomen.
Hier een blokje met mijn eigen foto's

De twee opnames hieronder zijn genomen door Gigi.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20130628, 18:00 20130628, 21:00 20130629, 16:00 alle verslagjes met kleine foto's
vissen naar ganzen bultrug inprenten

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [walvis]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.