www.poolstation.nl

weblog 2012


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
Als we terugkomen van een bezoek aan Storholmen, komen Wojtek Moskal en Leif Arild Håhjem terug van een vistocht. Steinar heeft ontdekt dat er enorm veel kabeljauw zit aan de westzijde van Blomstrand op een diepte van 20-40 meter. Binnen een uur hebben ze 40 vissen gevangen.

Kabeljauw is een bijzondere vis. In relatieve warme seizoenen trekken ze naar het noorden. Dit jaar blijkt zo'n warm jaar te zijn. De watertemperatuur van de toplaag is 6.8 graden Celsius. De magen van de kabeljauw zitten vol met garnalen. Wanneer het slecht zou gaan met de kabeljauw, dan worden ze kanabalistisch.

Hoewel de aanwezigheid van deze vis zorgt voor een heerlijk vers maal morgen, is het toch geen goed nieuws. Het is ook een teken van het opwarmen van de aarde. Op dit moment is het pakijs erg ver naar het noorden. We gaan weer in de richting van een record lage ijsbedekking. Kijk daarvoor ook op: http://nsidc.org/arcticseaicenews. We gaan in de richting van het verslaan van het record in 2007.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20120711, 21:30 20120712, 22:30 20120713, 13:00 alle verslagjes met kleine foto's
sporen van beren kabeljauw sternen controleren

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  [vis]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.