www.poolstation.nl

weblog 2011


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Migratie vastgelegd

26 June 2011 18:00

Foto Øystein Varpe

Vandaag karteer ik nesten van brandganzen op het eiland Storholmen. We zijn op zoek naar GLS-loggers, Øystein Varpe had 22 juni al een paar op Juttaholmen gezien en stuurde bovenstaande foto. Een GLS-logger registreert idere 10 minuten de hoeveelheid licht en slaat informatie op over 3 jaar. Als ik de logger terugkrijg, kan ik de gegevens uitlezen en van iedere dag de daglengte bepalen en het moment van zonopkomst. Die twee waarden geven me op 200 km nauwkeurig de positie van de gans tijdens de trek. De loggers zijn robust, licht en goedkoop en daarmee ideaal.

De loggers zijn vastgemaakt aan eeen witte pootring met rode letters, die over de metalen ring is geschoven. Daarmee kan ik de logger en ring veranderen zonder de identiteit van de vogel te veranderen. De plastic kleurring aan de andere poot is uniek door kleur en inscriptie en tot 200 meter afstand afleesbaar met een telescoop.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20110625, 21:00 20110628, 18:00 20110629, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
midzomerdagfeest migratie vastgelegd lokale krant

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [geolocator]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.