www.poolstation.nl

weblog 2009


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

sneeuwgors jonkies

11 juli 2009 18:00

In de klif van het vliegveld hebben we een nest van een sneeuwgors ontdekt. Janwillem en Oebele zijn er vanochtend heen geweest en zij zagen jongen die dicht bij uitvliegen waren. Zes uur later ga ik met ze op inspectie, maar het is net hoog water en Oebele moet Janwillem en mij overzetten.

Janwillem houdt de ladder vast en ik moet tot bijna de bovenste sport. In een spleet in de muur zit een nestje met 5 jongen.

Vergeleken met ganzen zijn deze vogeltjes erg klein.
Samen met Olga Dolnik heb ik een interesse voor kleine parasietjes bij de sneeuwgors. Olga heeft eerder al een nieuwe soort parasiet (coccidia) bij de sneeuwgors gevonden in 2006. Nu willen we bestuderen hoe de parasietjes over de dag verschijnen in de poep. In Nederland gebeurt dat voornamelijk aan het eind van de middag, maar hoe is dat hier in constant licht?

foto's (behalve de eerste twee): Oebele Dijk [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20090711, 12:30 20090711, 18:00 20090711, 20:30 alle verslagjes met kleine foto's
honden sneeuwgors jonkies insektenvallen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [sneeuwgors]  [vangen]  [nesten controleren]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.