www.poolstation.nl

weblog 2006


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
De ganzen verdedigen hun nest.... ...terwijl Maarten het nest controleert....
...de ganzen wachten af

8 juli 2006, 18:00

We controleren weer de nesten. Er zijn er niet veel meer. De laatste komen uit en de ganzen zijn niet blij met ons bezoek.

Van nesten waarbij de ouders niet gemerkt zijn, merken we de kuikens met webtags. Dat zijn kleine metalen plaatjes met unieke nummers, die door het zwemvlies heengaan als een soort piercing. Tijdens de groei van de voet blijven ze mooi aan de buitenkant zitten. Als we de kuikens later terugvangen weten we precies uit welk nest ze komen en wanneer ze geboren zijn.

Deze gans heeft me vaker gezien en blijft op het nest zitten. Ik kan haar gewoon aanraken. Voorzichtig til ik haar op. Het is groen PA. Haar eieren komen uit en ze heeft al twee kuikens.
 
hier laat maarten een gemerkt kuiken zien het heeft een webtag aan het zwemvlies
 
the goose does not want to show her assets green PA has eggs.... and goslings


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20060707, 15:00 20060708, 18:00 20060709, 21:00 alle verslagjes met kleine foto's
graslengtes meten weer controle van nesten dikbekzeekoeten vangen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [nesten controleren]  [brandgans]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.