www.poolstation.nl

weblog 2022


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

wildcamera analyse

25 mei 2022

Anne Vorenkamp heeft een programma ontwikkelt dat automatisch de grote dataset analyseert die we over de jaren hebben verzameld met wildcameras. Het programma werkt opvallend, telt ook de dieren en geeft een schatting van de nauwkeurigheid van de determinatie en is in staat 500 afbeeldingen te verwerken in één minuut. De resultateb=n verschijnen in een spreadsheet waarbij deze gesorteerd kunnen op soort en nauwkeurigheid en nog verder bekeken kunnen worden. Dat is te zien in onderstaande video.


Hieronder enkele afbeeldingen waarin de software aan heeft gegeven welk dier er op de foto staat.

Nadat we het programma met meer dan 100 afbeeldingen hebben verteld hoe een diersoort er uit ziet, wordt de diersoort op een nieuwe foto herkend maar geeft het programma ook de zekerheid waarmee het de determinatie dacht te maken. Op deze foto zijn er drie volwassen ganzen en één kuiken gevonden ondanks de lastige lichtcondities.
Op onderstaande foto is het een paarse strandloper.

Op deze foto passeert een poolvos met een GPS halsband de brug.

We blijven sleutelen aan de software en gaan ook proberen automatisch de codes van pootingen te lezen of te constateren dat de vos een prooi draagt.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20220516, 12:00 20220522, 16:00 20220602, 12:00 alle verslagjes met kleine foto's
35 jaar studie van ecologie wildcamera analyse winterschool

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [poolvos]  [brandgans]  [video]  [wildcamera]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.