www.poolstation.nl

weblog 2008


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Mossen

14 juli 2008 16:28

opnames maken bij de fragile exclosures
Hans Kruijer en Michael Stech, net aangekomen in Ny-Ålesund Racomitrium op de droge toendra Michael Stech en Hans Kruijer hebben een ARCFAC beurs gekregen om de mosvegetaties te komen bestuderen. Ze zijn verbonden aan het Nationaal Herbarium in Leiden, wat een grote collectie arctische mossen bezit.
Het zijn taxonomische experts vol ideeŽn om hun onderzoek uit te breiden naar de interactie met grazende ganzen en rendieren. Thiisbukta blijkt een interessante vegetatie, waar zelfs zeldzame mossen groeien. Ze vergelijken de mosvegetatie in acht jaar oude exclosures met de vegetatie op begraasde plekken. Maar ook de droge toendra blijkt erg interessant. Met een verhuisdoos vol met honderden monsters gaan ze naar huis, waar het echte werk kan beginnen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20080713, 15:30 20080714, 16:28 20080716, 10:30 alle verslagjes met kleine foto's
kuikens verzorgen mossen noordse stern

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [planten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.