www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

SSF in NÅ, Svalbard Science Forum in Ny-Ålesund

3-7 October 2021

Svalbard Science Forum organiseert ieder najaar een bezoek aan en onderzoeksfaciliteit op Spitsbergen voor de leden van hun bestuur. Als voorzitter van NySMAC ben ik ook lid. Deze keer bezoeken we Ny-Ålesund, waar ik iedere zomer verblijf. We vergaderen het leeuwendeel van de dag maar bezoeken ook de faciliteiten. Af en toe sla ik een bezoek over, zodat ik nog wat gegevens kan verzamelen.

De leden van het bestuur van Svalbard Science Forum voor de museumhut, die gerestaureerd is en van binnen ingericht met spullen uit de tijd van de steenkool exploitatie. Van links naar rechts: Heikki Lihavainen (SIOS), Karoline Baelum (SSF), Marius Omland (vooraan, SSF), Egil Rønning (Sysselmannen), Maarten Loonen (NySMAC), Pål Sørgard (RCN-SSF), Lars Anders Breivik (MET-No), Margrete Keyser (SSF), Svein Harald Sønderland (Kingsbay), Christina Abildgaard (RCN) en Piotr Glowacki (Hornsund).

Hieronder een video van onze aankomst, waarbij we aan komen vliegen vanuit het westen. Allereest zie je de nieuwe brug over de rode rivier, dan de raketlanceerinstallaties van SvalRak, hun hangar met bunker, het voormalige Japanse station op Rabben en de oude telescoop van Kartverket.


Op de eerste vergaderdag maakten we ook een bootreis door het fjord. We bezochten de gletsjer Blomstrandbreen en het verlaten dorp Ny-London.


De volgende dag brengen we bezoeken aan Sverdrup en AWIPEV.
We waren bij de dagelijke lancering van een weerballon door Gregory Tran.....

....en we bekeken een presentatie in het AWIPEV atmosferisch observatorium.


We bezochten het marien laboratorium.

Na het diner was er nog een bezoek aan het nieuwe geodetisch observatorium. Vooral een beklimming vanhet binnenste van de telescoop was spectaculair.
En tenslotte gaf Harald Steen nog een mooie lezing over de rol van de gletsjers in het fjord ecosyseem.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210922, 13:05 20211003, 18:30 20211006, 07:47 alle verslagjes met kleine foto's
proefschrift Margje de Jong SSF in NÅ de winter komt er aan

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [wetenschap]  [bezoekers]  [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.