www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

quarantaine

4 juni 2021

Voor onze reis naar Spitsbergen moeten we 10 dagen in quarantaine voor we Noorwegen binnen mogen. Voor de zekerheid hebben we 11 dagen geboekt, hoewel we eigenlijk met 7 dagen ook al de mogelijkheid hebben door te vliegen na een negatieve antigeen-snel-test en een negatieve PCR. Maar die informatie en de snelheid van de testen waren onduidelijk toen we onze reis boekten.
De quarantaine was gesubsidieerd (kosten NOK 500 per dag, vorig jaar NOK 1600), maar wel stricter. We kregen al onze maaltijden individueel op onze kamer, en mochten niet langer dan 2 uur uit het hotel weg zijn. We moesten vertrek- en terugkomst-tijden rapporteren en bij die registratie stond de mededeling dat de politie gewaarschuwd zou worden als we niet binnen twee uur binnen waren. Daarnaast zijn we drie keer gebeld en ondervraagd over onze kennis van de quarantaine regels.

Gelukkig was er binnen een straal van 2 uur lopen wel bos te verkennen. En we konden zwemmen in een meer. Ook konden we net de grootste grafheuvel van Noorwegen bereiken uit 551 AD.


Op 26 mei zijn we naar Noorwegen gevlogen. Op 6 juni vliegen we door naar Longyearbyen op Spitsbergen en op 7 juni gaat de vlucht naar Ny-Ă…lesund. Daar hebben we eerst een dag veiligheidstraining waarna het veldwerk kan beginnen.
Het is een relatief koud voorjaar op Spitsbergen. Ik ben benieuwd of er nog sneeuw ligt en wanneer de ganzen zijn begonnen aan hun nesten.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210521, 12:00 20210604, 12:00 20210605, 18:00 alle verslagjes met kleine foto's
verandering in toendra biodiversiteit quarantaine team introductie

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.