www.poolstation.nl

weblog 2020


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Zeevogeltelling

27 juli 2020

Een prachtige dag, waarin we het gehele fjord rondgaan per boot om zeevogels langs de kust te tellen. Lukas vaart de boot, Greg is mee om hem te helpen, Catharina en Maarten tellen de vogels en Tessa noteert de resultaten.
In het fjord ontmoeten we de Noorse ijsbreker Kronprins Hakon, die metingen doet aan de afvoer van smeltwater van de Kongsbreen.

Het zoete water van de gletsjer zit vol met sediment en blijft drijven op het zoute fjordwater.
Greg heeft vanavond zijn afscheidsfeestje. Hij vertrekt als stationsleider van AWIPEV maar weet nu al dat hij volgend jaar zal terugkeren.
Het team dat de vogels telt.
Toen we weer bij het dorp terugkwamen kon ik deze plaat maken van het Nederlands Poolstation. De twee gele huisjes in de rij van vier, die oorspronkelijk komen van Ny-London aan de overkant van het fjord.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20200725, 13:00 20200727, 14:00 20200729, 20:00 alle verslagjes met kleine foto's
afronden aquarium experiment zeevogeltelling ijsbeer eet zeehond

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [gletsjers]  [video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.