www.poolstation.nl

weblog 2006


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[volgende]
Legselgrootte vaststellen bij drieteenmeeuwen
Rechts is ook de foto afgebeeld, die gebruikt wordt om de nesten terug te vinden. De ladder staat over nest E5 en nest E31. Je kunt beide foto's vergelijken.

26 juni 2006, 13:00

Het seizoen is bijzonder vroeg. De legsels van de eidereenden komen twee weken vorger uit dan normaal. De brandganzen zijn 5 dagen eerder. Nu de vogels vroeg zijn, zijn wij aan de late kant. Er is dus veel te doen. Om 7:00 kom ik hier aan en om 13:00 sta ik al de ladder vast te houden voor Kjell Tore. Met een spiegel op een lange stok zwaait hij boven op de ladder en kijkt in ieder nest wat hij kan bereiken. De drieteenmeeuwen broeden ieder jaar op precies dezelfde plek. Sommige nesten zijn inmiddels dertig centimeter hoge bergjes op een randje van de klif. Ik moet er niet aan denken hier omhoog te moeten klimmen. De ladder is 8 meter hoog en staat bijna loodrecht omhoog op een redelijk steile ondergrond. De rots is niet zo stevig als je zou verwachten. Hij brokkelt gemakkelijk af. Spannend maar prachtig.
de kaart die gebruikt wordt om de nesten te vinden


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
  [huidige] [volgende] [overzicht]
 
  20060626, 13:00 20060626, 17:00 alle verslagjes met kleine foto's
  monitoren van drieteenmeeuwen Nick Cox telt vosjes

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [drieteenmeeuw]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.