www.poolstation.nl

weblog 2018


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Ik mag reizen

5 juni 2020

Het was best wel spannend, of een veldseizoen op Spitsbergen wel mogelijk was. Noorwegen en Spitsbergen zijn vanwege COVID-19 gesloten voor alle toeristen. Alleen bij uitzondering mag je het land in. Mijn onderzoek blijkt reden genoeg. Desalniettemin schept de oranje status van Noorwegen wel veel vraagtekens.

Wat is de procedure? Een vlucht naar Oslo, 10 dagen in een speciaal quarantaine hotel en dan vrij reizen binnen Noorwegen en Spitsbergen. Voor het binnenkomen in Noorwegen had ik 6 brieven bij me die het belang van mijn werk onderschreven. Dat bleek voldoende. Nu zit ik in een hotel naast het vliegveld Gardermoen. Gelukkig mag ik wel de natuur in en die is behoorlijk mooi.

Ik had nooit verwacht dat mijn reis al nieuws zou zijn. maar Steven Radersma pikte het op van mijn facebook pagina. Hij is op bezoek geweest in 2006 en had verschillende podcasts gemaakt. Deze keer schreef hij een stukje voor het Dagblad van het Noorden. Daarna mocht ik zelfs op radio2 vertellen. Dat was een leuk gesprek (zie hieronder).

Als je de originele webpagina direct wilt laden, klik hier.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20200605, 11:30 20180605, 08:20 20200614, 18:00 alle verslagjes met kleine foto's
SIOS conferentie ik mag reizen never alone