www.poolstation.nl

weblog 2019


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Walvis koken

10 augustus 2019

Langs de kust van dit eiland zien we ook nog allerlei andere overblijfselen van de walvisvaart. Er zijn 9 traanovens en 3 huisplattegronden. We gaan ze allemaal beschrijven en thuis kijken wat we er meer van te weten kunnen komen.
  In deze video vliegen we langs de kust over de traanovens naar het grafveld. Helaas ging het steeds harder waaien en de drone brak steeds los uit de controles. Beter beeld hebben we niet.
Hier sta ik in het midden van de oven met het meeste walvisbeton. Er is een ring van walvisvet en traan dat uit de plan over de rand ging. Inmiddels is het keihad geworden en heet het walvisbeton. Wel is de hardere wind duidelijk te horen.
Drie plattegronden lijken er nog te bestaan. Thuis gaan we nazoeken wat er over beschreven is. Nog meer wind. Alle videos zijn gemaakt met mijn telefoon. De wind is dan snel een probleem.
Voor de laatste keer weg van het eiland naar de boot. We gaan nu op een aantal andere plaatsen kijken naar walvisgraven. Voor Likeneset hebben we toestemming om ook gegevens te verzamelen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20190809, 10:00 20190810, 13:28 20190811, 09:30 alle verslagjes met kleine foto's
Archeologie van boven walvis koken ijsbeer gooit roet in het eten

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [archeologie]  [begraafplaats]  [expeditie]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.