www.poolstation.nl

weblog 2019


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Beershow

19 juli 2019


Om 8 uur bij het ontbijt hoor ik over een beer pal west van het dorp in Thiisbulta. Ik zou daar eigenlijk een uurtje later ringen lezen van ruiende brandganzen. Maar nu blijf ik er weg. Geir Gotaas maakte de fotp hierboven. De beer heeft blijkbaar één van de 11 gewone zeehonden gevangen. Als de beer het dorp in wil zwemmen, worden er knalpatronen afgevuurd en keert hij om.

Toch verschijnt hij vene later aan de andere kant van het dorp bij het eiland Prins Heinrichsøya. Daar zien we hem prachtig snuffelen en onderzoeken. Met wat kunstgrepen maakte ik onderstaande beelden.


De beer zwemt verder oost en wij gaan 's middags naar Storholmen. Om 16:15 is de laatste waarneming als de beer op het eiland Leirholmen loopt.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20190718, 09:45 20190719, 11:30 20190720, 11:46 alle verslagjes met kleine foto's
vertrek met muziek beershow passerende beer

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.