www.poolstation.nl

weblog 2019


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Predatie

8 juli 2019

Al enkele dagen zitten er drie nesten van noordse sternen rond de hondenhokken. De vos heeft ze nog niet gepredeerd. Misschien dat de nabijheid van de honden veilig is, maar ook de sternen zijn heel fel en verdedigen de nesten door hard te pikken en te poepen als je in de buurt komt. Ik verwachtte een vos, maar Kristle vroeg me een camera te plaatsen om de predatie beter te volgen. Dat leverde een spectaculaire foto op.
Het nest werd gepredeerd door een grote burgemeester met een kleurring wit ADF en een geolocator. Maar vooral de bebloede kop van de grote burgemeester laat zien dat het niet gemakkelijk is. Zelfs de aanvallende stern is in de foto te zien. De natuur is wreed. Niet alleen voor de prooi maarz elfs voor de predator.
Ik heb dit eerder gezien, maar met die vogel is het niet goed afgelopen. Die werd gedood door een hond toen hij in de kennel met de honden probeerde mee te eten.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20190707, 12:45 20190708, 06:24 20190711, 18:00 alle verslagjes met kleine foto's
bultrug predatie stern komt uit

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [noordse stern]  [grote burgemeester]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.