www.poolstation.nl

weblog 2007


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
Bas aan het werk het verwarmingsblok voor incubatie van bloed met bacteriŽn
agar platen in de steriele werkplek

30 juli 2007 23:21

Bas test het bloed van vogels op de capaciteit om bacteriŽn te doden. Het is een eenvoudige maar tijdrovende test. Vers ganzenbloed wordt in contact gebracht met een oplossing van een bekend aantal bacteriŽn. Na de incubatie wordt het testvolume uitgeplaat op agar petrieschalen. Na 1-2 dagen bij 36 graden Celsius ka het aantal kolonies op de platen geteld worden. Vergelijking met de hoeveelheid toegevoegde bacteriŽn geeft een maat voor de activiteit van het aangeboren immuunsysteem. Dat zijn de witte bloedcellen die bacteriŽn opeten en de bacterie-onvriendelijke stoffen die in het bloed aanwezig zijn.
Bas maakt lange dagen in het laboratorium met de voorbereiding, het gieten van agar platen, het testen en het tellen van kolonies. Let op zijn verhitte hoofd.

Doordat we materiaal van het Duitse station (steriele werkplek, laboratoriumruimte en een incubator) en het Koreaanse station (autoclaaf) mogen gebruiken, is deze test mogelijk. Een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de verschillende stations.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20070726, 21:39 20070730, 23:21 20070731, 21:00 alle verslagjes met kleine foto's
fjord telling bacteriën doden les geven

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [birdhealth]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.