www.poolstation.nl

weblog 2018


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Knutten

11 juli 2018

Armin Elbers is met zijn eigen experiment naar Spitsbergen gekomen. He wil aantonen dat hier knutten zijn gekomen. Hij heeft rendierpeop verzameld en er een speciale vangtent overheen gezet, waarbij de knutten naar licht toe gaan en gevangen worden in een potje. Het zou een mooie wetenschappelijke ontdekking zijn, maar ik zie er niet naar uit dat die kleine steekvliegjes uit de familie van de Culicoides hier verschijnen. Tot nu toe worden we hier zelden gestoken.
De knutten of knutjes vormen een familie van muggen uit de orde tweevleugeligen. Ze worden ook knaasjes, knijten, knozels, mietsen, mampieren of meurzen genoemd, en soms ook zandvliegjes. In het Engels heten ze biting midges, ook wel no see ums.


Armin laat zijn vallen zien aan Jelle en Marlon.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20180711, 11:00 20180711, 20:22 20180712, 14:43 alle verslagjes met kleine foto's
blauwe ballon knutten veteraan bezoekt

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [insekten]  [rendier]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.