www.poolstation.nl

weblog 2018


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

fotojournalist

6 juli 2018

We hebben 4 dagen Kadir van Lohuizen op bezoek. Deze Amsterdammer bereist de hele wereld om maatschappelijk ge├źngageerde fotoreportages te maken. Hij heeft een prijs gewonnen met zijn voorstel om een reportage te maken van de veranderende noordpool. Hij is al in Alaska, Resolute Bay en op de Canadese ijsbreker Amundsen geweest. Nu Ny-├ůlesund en daarna naar Groenland met een bezoek aan de locatie waarin een diepe ijskern geboord wordt in de ijskap voor klimaatreconstructie.

Vandaag vaart Rudolf Denkmann ons door het hele fjord en bezoeken we verschillende gletsjerfronten. Er is veel minder ijs dan tijdens de laatste fjordtelling en bij drie van de vijf gletsjers zien we rond de 500 drieteenmeeuwen fourageren in de gletsjerrivier.
Three videos made during the boat trip


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20180705, 22:55 20180706, 22:00 20180707, 21:00 alle verslagjes met kleine foto's
vaarwel benoit fotojournalist Frigga heeft een baan

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  [pers]  [kunstenaar]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.