www.poolstation.nl

weblog 2017


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

satelliet gegevens

27 juli 2017

Het is de dag voor vertrek van Carsten Falck (links) and Stefan Weisheit (rechts). Zij werken in een hutje waar gegevens worden gedownload van aardverkenningssatellieten.
Het station van het Duitse Centre for Geosciences (GFZ-Potsdam) ontvangt gegevens van satelieten die in een polaire baan rond de aarde draaien, waarmee in 15 omgangen de gehele aarde wordt gescand. Voorbeelden van missies zijn CHAMP, GRACE, Terrasar-X, Tandem-X en SAC-C. In Duitsland komen die satellieten maximaal 3 tot 4 keer per dag binnen bereik om gegevens over te stralen. In Ny-Ålesund is dat 15 keer per dag. Daarmee zijn de gegevens ook sneller beschikbaar. De meteorologen krijgen binnen 3 uur de gegevens over temperatuur en vochtgehalte over de gehele wereld.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20170727, 09:00 20170727, 10:53 20170727, 14:00 alle verslagjes met kleine foto's
het team vandaag satelliet gegevens Gerdøya

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [wetenschap]  [ruimteonderzoek]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.