www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Trekken naar Geopol

25 juli 2016

Tom van Hoof en Maarten Siebelink blijven slechts drie dagen in het station en willen graag sediment bemonsteren van meertjes op Kvadehuken. Dat geeft maar kort de tijd en de wind staat keihard uit het noorden. Afzetten per boot lijkt onmogelijk. Dus we maken een plan om te lopen. Met meer dan 40 kilo boormateriaal wordt het een zware tocht. Kate en Maarten gaan mee om de kar de eerste helft te trekken. Jesse gaat mee als ijsbeerwacht.
Het eerste deel van de reis hebben ze het nog gemakkelijk. Met een electrisch karretje worden ze door Maarten naar het einde van het vliegveld gereden. Vandaar begint de tocht over een spoor, dat is aangelegd bij het ingraven van een electriciteittskabel voor de lichten die de vliegtuigen naar de landingsbaan moeten leiden.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160724, 16:45 20160725, 20:00 20160726, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
kapers op de kust trekken naar geopol het sternenparadijs

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [geologie]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.