www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Beer 4 en 5

10 juli 2016

Tijdens de pauze van het Europees kampioenschap voetbal klinkt het over de radio. IJsbeer in de haven. Moeder en kind komen aan land bij Solvatnet. Ze lopen langs mijn exclosures, zwemmen naar Prins Heinrich waar de moeder twee eidereendnesten leegeet. Daarna spelen ze met twee zeehonden in het water en lopen verder het fjord in.
De twee beren speelden ook. Hier doken ze ineens tegen elkaar, maar ook in het water dolden ze met twee zeehonden en doken veel onder.

Dit waren dezelfde twee beren als beer 2 en 3 en ook dezelfde als vorig jaar, bij de dode walrus. Ik hoop maar dat het jong geen probleembeer wordt als de moeder het verstoot.

Het hele dorp was de beren aan het bekijken zoals je kunt zien op deze taferelen van Åsna Dolve Meyer. [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160708, 13:00 20160710, 21:45 20160711, 11:00 alle verslagjes met kleine foto's
hoe overleef ik in dit dorp beer 4 en 5 cameraval

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.