www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Ministerie van Buitenlandse Zaken

3 juli 2016

Kees Rade, Nederlands Arctische ambassadeur komt een dag op werkbezoek in het Nederlands Poolstation. Hij kreeg een warm welkom van de directeur van KinsBay Ole Øyseth. Daarna maakten we een wandeling door het dorp met bezoeken aan het poolstation, museum en enkele andere stations. Daarna werd een weerballon opgelaten bij het Duits-Franse station en daarna stond een boottocht door het fjord op het programma. We zagen een afkalvende gletsjer en een baardrob van dichtbij. Daarna hebben we de overlevingspakken getest door te water te gaan in het koude fjordwater. Genoeg actie voor één dag.

Van links naar rechts Marlies den Boer (MinBuZa), Kees Rade (Arctisch ambassadeur), Maarten Loonen (Rijksuniversiteit Groningen), Arne O'Donoghue (NL ambassade Oslo), Danny Hitchcock (PhD student Universiteit Oslo), Margje de Jong (PhD student Rijksuniversiteit Groningen) en Jesse Jorna (master student biologie Rijskuniversiteit Groningen).
Met de boot naar de Blomstrandgletsher, die flink is teruggetrokken en nog steeds afkalft. We zien een groot stuk met een luide knal en een imposant golf effect vallen.
We hebben geen ijsbeer gespot maar wel deze baardrob.
Aan het einde van de bootreis testen we nog even de waterdichtheid van de overlevingspakken in het ijskoude water.
Marlies en Kees laten een weerballon op bij AWIPEV en treden daarmee in de voetstappen van Ban Ki-Moon.
Dank voor de hulp bij het organiseren van dit bezoek.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160705, 10:00 20160707, 11:50 20160706, 12:00 alle verslagjes met kleine foto's
Onze poolambassadeur komt hierheen NL buitenlandse zaken drieteenmeeuw onderzoek

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [bezoekers]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.