www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Stil zitten en gebeten worden

9 juni 2016

Dit jaar zijn er weer veel vlooien in de nesten. Dat zien we het snelst doordat de eieren helemaal onder ziotten met bloedvlekjes. We gaan weer een experiment doen net als in 2014 met Ross Wetherbee. Zijn experiment gaf interessante nmaar net niet significante resultaten. Nu doen we het nogmaals met meer nesten.
Vandaag hebben we wildlife cameras naast geselecteerde nesten gezet en een temperatuurlogger in de nesten. Daarmee willen we vaststellen hoe rustig de vogels op het nest zitten. We weten al dat dat erg moeilijk is als je steeds door vlloien gebetren wordt. En nu vaststellen dat de vrouwtjes vaker van het nest af gaan en daardoor er meer gevaar is dat de eieren opgegeten worden.
Op de achtergrond werken Danny en Kathrin.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160606, 13:27 20160609, 11:14 20151005, 00:15 alle verslagjes met kleine foto's
Margje als fotograaf stil zitten en gebeten worden donkere tijden

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [insekten]  [brandgans]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.