www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

De grootste Nederlandse noordpoolexpeditie: SEES.NL

Foto door Ben Bekooij


SEES.NL de Nederlandse Wetenschappelijke Expeditie Edgeøya Spitsbergen heeft plaatsgehad van 19 tot 28 augustus 2015 en was een groot succes. Vijfenvijftig wetenschappers bezochten aan boord van het schip Ortelius, het eiland Edgeøya, een onbewoond gebied aan de koude oostkant van Spitsbergen. Het thema van de expeditie was een zoektocht naar menselijke invloed op een afgelegen wildernis.

Op de website www.sees.nl vind je allerlei informatie en kun je de media-uitingen lezen die rond de expeditie zijn gemaakt. Prachtige video bijdragen van de NOS, radioreportages van Vroege Vogels, weblogs en kranten.

Tijdens de terugtocht hebben de meeste deelnemers al een eerste reactie gegeven op hun ervaring en resultaten voor de camera. Na aankomst in Longyearbyen was er een symposium georganiseerd waarbij we de Noors-Nederlandse samenwerking in onderzoek op Spitsbergen werd gevierd. Tijdens het symposium hielden Kim Holmen, Thor Larsen, Geir Wing Gabrielsen en Susanne Barr presentaties over hun samenwerking met Nederlandse onderzoekers. In het publiek de ambassadeur van Nederland in Noorwegen, de burgemeester van Longyearbyen en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Koenders. [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20151106, 11:22 20160103, 16:00 20160103, 17:00 alle verslagjes met kleine foto's
Spectaculaire beer op foto Grootste Nederlandse poolexpeditie Ramsey Nasr

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [expeditie]  [feestje]  [mensen]  [wetenschap]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.